TERMENI SI CONDITII GENERALE

TERMENI SI CONDITII GENERALE

Metoda de introducere

Utilizatorii se pot conecta la serviciu, dacă este disponibil, prin:

 

Acest site

SMS

Internet mobil

Acces săptămânal SMS Premium – Condiții generale

2.1. Furnizându-ne numărul dumneavoastră de telefon mobil prin internet, reclame online sau alte promoții, veți obține acces la serviciul selectat. Sunteți de acord că orice informație pe care o furnizați prin intermediul site-ului nostru web sau în alt mod este adevărată, exactă și completă și că vă veți asigura că aceste informații sunt întotdeauna exacte și actuale. Ne rezervăm dreptul de a solicita verificarea vârstei, identității și informațiilor dvs. de contact.

 

2.2. Este posibil să fiți taxat prin SMS atunci când primiți mesaje text trimise pe telefonul dvs. mobil, care sunt apoi taxate la livrare. Acest lucru este explicat în secțiunea Facturare prin SMS a acestor termeni și condiții.

 

Facturare prin SMS

2.3. Dacă ați intrat pe Internet; După ce ne trimiteți numărul dvs. de telefon mobil printr-unul dintre evenimentele noastre online, vă puteți confirma intrarea într-unul dintre următoarele moduri: fie veți primi un mesaj text prin care vă cereți să confirmați răspunsul la înregistrare prin mesaj text, fie vi se va trimite un PIN prin SMS pentru a confirma corectitudinea numărului dvs. de mobil.

 

2.4. După conectarea la serviciu, un mesaj de confirmare va fi trimis la numărul dvs. de mobil prin care vă mulțumesc pentru intrare. Vă rugăm să considerați că înregistrarea dvs. a avut succes numai dacă ați primit un mesaj de confirmare de la noi.

 

2.5. Înainte de a primi mesajul facturat, puteți trimite un „STOP” pentru a vă dezabona de la serviciul în desfășurare și a primi taxe cu tarif premium. Un mesaj gratuit de „memento de cost” este trimis la telefon înainte de facturare. Acest lucru va reconfirma serviciul la care v-ați alăturat, costurile asociate și vă va reaminti cum să opriți serviciul, astfel încât să nu mai primiți SMS premium. Asigurați-vă că salvați acest mesaj pe telefon pentru utilizare ulterioară.

 

2.6. După ce vă confirmați autentificarea la serviciu, veți primi mesaje care vă anunță despre un cupon exclusiv nou-nouț. Primești doar trei mesaje pe săptămână. Evenimentul promovat oferă reduceri/cupoane exclusive de la marile mărci locale și internaționale. Conditiile acestei oferte se gasesc in promotie.

 

2.7. Tariful serviciului este 2.99 EUR + TVA (3.56 EUR cu TVA). Dând clic pe butonul veți iniția serviciul și veți fi redirecționat către caseta de mesaje. Pentru a comanda serviciul, trimiteți cuvântul cheie ACCESS la numărul 1253 – Utilizatori Orange si Telekom Romania Mobile: costul mesajului trimis către 1253: 0,06 EUR cu TVA și costul mesajului primit de la 1253 (Orange) si 22254 (Telekom Romania Mobile) este 3.56 EUR cu TVA – costul total al comenzii 3.62 EUR cu TVA. Utilizatori Vodafone: costul mesajului trimis la 1254: 3.56 EUR cu TVA

 

Continuarea Termenilor si Conditiilor Generale

2.8. Dacă operatorul de rețea mobilă întâmpină încercări nereușite de a livra un mesaj premium înainte ca utilizatorul să trimită o comandă STOP, rețeaua poate încerca în continuare să livreze mesajul eșuat chiar și după ce comanda STOP a fost trimisă promotorului. Utilizatorii înțeleg și acceptă că organizatorul nu are niciun control asupra acestei chestiuni. Cu toate acestea, organizatorul se va asigura că nu sunt generate mesaje bonus NOI după primirea unui ordin de oprire valid. Toate comenzile STOP primesc răspuns cu text liber, confirmând comanda STOP și dezabonare, așa cum este explicat în secțiunea Optout a acestei pagini.

 

Linia noastră de asistență este  +40 318262751 . Vă rugăm să ne sunați pentru orice comentarii pe care le puteți avea cu privire la serviciile noastre. De asemenea, puteți utiliza acest număr pentru a vă deconecta de la serviciu.

 

2.9. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau suspenda, temporar sau definitiv, serviciile și abonamentele pe care ți le oferă.

 

Timp de considerare

Dacă vă dezabonați de la serviciu în termen de 14 zile, aveți opțiunea de a solicita o rambursare pentru primele două săptămâni în care serviciul a avut loc în perioada de 14 zile, dacă doriți. Dacă doriți să faceți acest lucru în termen de 14 zile de la data intrării, vă rugăm să contactați serviciul pentru clienți la  +40 318262751 .

4. Deconectați-vă

Pentru a vă dezabona, pur și simplu răspundeți „stop” la orice mesaj de serviciu primit pe telefon. Acest mesaj text nu face distincție între majuscule și minuscule, dar orice altă variantă a acestui text poate să nu fie acceptată (de exemplu, oprire). Vă rugăm să luați în considerare că serviciul a fost oprit cu succes numai după ce primiți un mesaj text GRATUIT cu un răspuns de la același cod scurt, adică „Toate serviciile din acest cod scurt sunt acum oprite. Pentru a reporni cel mai recent, trimiteți mesajul înapoi. Serviciul clienți  +40 318262751 . Dacă nu ați primit un mesaj text în acest sens, vă rugăm să ne contactați pentru a confirma că înregistrarea dvs. a fost anulată. Dacă sunteți conectat la mai multe coduri abreviate, trebuie să trimiteți o cerere de oprire pentru fiecare cod abreviat pentru a rezilia toate serviciile sau abonamentele.

 

Vă rugăm să considerați că serviciul este oprit cu succes numai după ce primiți un mesaj text GRATUIT cu răspuns, în acest sens „FreeMsg: Ai fost deconectat de la Schooling IQ. „Confirmarea faptului că ați fost deconectat. Dacă nu ați primit un mesaj text în acest sens, vă rugăm să ne contactați pentru a confirma că abonamentul dvs. a fost anulat. Dacă sunteți abonat la mai mult de un serviciu facturat, trebuie să trimiteți o cerere de oprire pentru fiecare serviciu sau pur și simplu să trimiteți un mesaj STOP ALL.